Hyppää sisältöön

Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille

Kotouttamisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää. Monikielisen viestinnän koosteuutisia päivitetään jatkuvasti.

Lisäksi julkaisemme koronavirustilanteessa hyödynnettävää aineistoa (mm. käännösohje, aineistoa etäopintoihin ja -opetukseen) työssään maahan muuttaneita kohtaavien työn tueksi.

Seuraa vastuuviranomaisten ja valtioneuvoston ajantasaista viestintää ja suosituksia koronavirustilanteessa. Päivitämme monikieliset koronaviruskoosteemme noin kerran kuussa.

Uutisia koronavirustilanteessa kotoutumistyön tueksi

Valtioneuvoston kanslia on julkaissut koronavirukseen liittyvää sanastoa
27.5.2021 | Uutinen
Valtioneuvoston käännös- ja kielitoimialan laatimassa sanastossa on koronavirustautiin (COVID-19), sen leviämisen ehkäisyyn ja poikkeusoloihin liittyvää sanastoa. Monikielistä sanastoa on julkaissut myös Kääntäjät ilman rajoja.
Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee tietoa ravintoloiden rajoituksista ja kustannustuesta moni- ja selkokielisesti
21.4.2021 | Uutinen
Koronapandemia on korostanut ajankohtaisen, ymmärrettävän ja monikielisen tiedon tarvetta. Työ- ja elinkeinoministeriö haluaa tukea Suomessa asuvien vieraskielisten yrittäjien tiedonsaantia ja edistää eri kieliryhmien asemaa yhteiskunnassa. Ajankohtaista tietoa ravintoloita koskevista rajoituksista ja kustannustuista onkin julkaistu usealla kielellä ja selkosuomeksi.
Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee COVID-19-rokotuksia kotikunnattomille henkilöille
11.3.2021 | Uutinen
Suositus COVID-19-rokotuksista on annettu kunnille ja kuntayhtymille, ja se koskee henkilöitä, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa tai jotka eivät ole oikeutettuja ennaltaehkäisevien julkisen terveydenhuollon palvelujen saamiseen Suomessa.
Ota käyttöösi monikieliset materiaalit koronaviruksesta
13.4.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset, ministeriöt ja sairaanhoitopiirit ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.
Kunnat tarjoavat monikielistä viestintää asioinnista koronavirustilanteessa
11.12.2020 | Uutinen
Monissa kunnissa maahanmuuttaneiden neuvontapisteet ohjaavat asiakkaita verkkoasioinnin tai puhelinpalveluiden pariin. Koronavirustilanteessa kunnat tarjoavat osittain myös puhelinneuvontaa eri kielillä. Osa kunnista on julkaissut monikielistä tietoa koronaviruksesta. Uutisessa on otettu huomioon muut kielet kuin suomi ja ruotsi.
Kaikki uutiset