Hyppää sisältöön

Beta.kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus. Palvelu on toistaiseksi julkaistu beta-versiona. Sisältöjä päivitetään sivustolle kesän 2021 ajan.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Vuoden toinen Policy Brief -artikkeli käsittelee Suomessa syntyneitä ulkomaalaistaustaisia
23.6.2021 | Uutinen
Policy Brief -artikkelisarjan toisessa osassa paneudutaan Suomessa syntyneiden ulkomaalaistaustaisten koulutukseen, työllisyyteen ja sosioekonomiseen asemaan. Tutkimusten mukaan ulkomaalaistaustaisten lasten perheiden muuta väestöä alhaisempi sosioekonominen asema vaikuttaa lasten koulutus-, harrastus- ja työllistymisnäkymiin. Artikkelissa esitetään tutkimustietoon perustuvia keinoja, jotka edistäisivät eri taustoista tulevien henkilöiden yhdenvertaisuutta.
Kotoutumisen sanasto yhdenmukaistaa kotoutumislain ja -palveluiden käsitteiden käyttöä
22.6.2021 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut Kotoutumisen sanaston, jolla on vastattu tarpeeseen yhdenmukaistaa voimassa olevan kotoutumislain ja sen osoittamien palveluiden käsitteiden käyttöä. Sanaston julkaisu on myös avaus laajemmalle kotoutumisen ja maahanmuuton käsitteiden tarkastelulle. Keskustelua käsitteistä on tarkoitus jatkaa eri kohderyhmille suunnatuissa tilaisuuksissa syksyllä ja kotoutumislain uudistamisen myötä. 
Ulkomaalaisten työttömyys laskee suomalaisia hitaammin
22.6.2021 | Uutinen
Ulkomaalaisten työnhakijoiden määrä ei ole laskenut samassa suhteessa kuin suomalaisten työttömien työnhakijoiden määrä. Pakolaistaustaisten työttömien määrä oli toukokuussa korkeampi kuin edellisvuonna, mutta alle 25-vuotiaiden työttömyys puolestaan on laskenut hyvin.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Webinaari: ajankohtaista ulkomaisten tutkintojen tunnustamisesta
21.9.2021 - 21.9.2021
Opetushallitus järjestää 21.9. webinaarin ulkomaalaisten tutkintojen tunnustamiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Webinaarissa on lyhyitä alustuksia ja työpajatyöskentelyä.
Osallisena-hankkeen aloitusseminaari
29.9.2021 - 29.9.2021

Aika: 29.9.2021 klo 9-12.30

Paikka: verkossa

Osallisena-hanke järjestää aloitusseminaarin. Luvassa on tuoreita näkökulmia osallisuuteen ja sen tukemiseen, tutkittua tietoa sekä kohtaamisia. Seminaari järjestetään verkossa ja ilmoittautuminen avataan ennen kesälomia. Laita päivämäärä jo nyt kalenteriin!

Lisätiedot:

Osallisuutta ja kohtaavuutta palveluiden kehittämiseen

Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Katseella on väliä
28.5.2021
Jokainen meistä toteuttaa käytöksellään päivittäin pienten eleiden politiikkaa. Teemme arjessa valintoja siitä, millä tavalla kohtaamme toisemme. Kohtaamisiin liittyy myös valtaa, joka kytkeytyy...
Väestösuhteiden viitekehyksestä kohti käytännön toimintapolitiikkaa  
7.5.2021
Olemme viime aikoina pohtineet sitä, mitä väestösuhteiden edistäminen käytännössä tarkoittaa. Tarkemmin, olemme pohtineet sitä, millaiset toimet edistäisivät kaikkia väestösuhteiden viitekehyksen...
Toimi politiikan näyttämöllä – demokratiakasvatusta päätöksentekoon eläytymällä
30.4.2021
Järvenpäässä toteutettiin Sitran Demokratiakokeilut 2020 osahanke Toimi politiikan näyttämöllä. Rohkeassa kokeilussa maahanmuuttajat tutustuivat kunnalliseen päätöksentekoon.

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.